Kwaliteit

Certificering

Het leveren van uitstekende kwaliteit in combinatie met heldere communicatie staat bij MBS Kelderbouw continu centraal. De benodigde Kiwa en KOMO certificaten, de ISO normering, de CE-markering en onze VCA* certificering onderstrepen de kwaliteit van onze betonproducten.

Meer informatie over onze certificaten

Gegarandeerd waterdicht

De kelders van MBS Kelderbouw worden al ruim twintig jaar gebouwd waardoor wij onszelf met recht deskundig mogen noemen op het gebied van kelderbouw. Onze in het werk gemaakte kelders zijn gegarandeerd waterdicht voor een periode van tien jaar (wettelijk maximum). U ontvangt van ons, na afronding van de betaling, een officieel garantiecertificaat op de waterdichtheid.

Waterdichtheid

De aannemer/ bouwer/opdrachtgever/eigenaar van de opbouw op de MBS kelder is verantwoordelijk voor de waterdichte aansluitingen op de kelderwanden. In het Bouwbesluit 2012 worden geen eisen zijn gesteld aan de vochtdichtheid van kelders en kruipruimtes behalve als een kelder als verblijfsgebied (art. 1.1 Bouwbesluit 2012) wordt gebruikt dan geldt de eis van waterdichtheid wel (artikel 3.26 Bouwbesluit 2012). MBS is niet verantwoordelijk voor water dat van bovenaf achter de afdichtingen in de kelder terecht kan komen. Zie https://kelderbouw.mbs-holding.nl/wp-content/uploads/sites/2/Algemeen-onderhoudsvoorschrift-kelders-V2.0-MBS-Kelderbouw.pdf
Afdichtingen dienen te voldoen aan de NEN EN 15814+A2. Lekwater dat van bovenaf op de kelderwanden terecht komt kan achter de waterdichte membraan terecht komen en binnen in de kelder schade veroorzaken. Hiervoor is MBS nimmer aansprakelijk omdat MBS de aansluiting van de kelder op de bovenbouw niet verzorgd. Zie standaard voorbeelddetail: bovenkim afplakken met APP-dakbedekking door opdrachtgever.

Geen lekkage en vochtdoorslag

Het toepassen van geprefabriceerde massieve kelderwanden zorgt voor minimale uitvoeringsfouten. Om de kans op lekkage en vochtdoorslag tot nul te reduceren, wordt op de buitenzijde van de kelderwanden een flexibele, kunststof gemodificeerde 2-componentencoating aangebracht of wordt de kelder op de aansluitingen van binnenuit preventief geïnjecteerd. Deze werkzaamheden worden uitgevoerd door onze gespecialiseerde vakmensen.